Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 5 a dijous 11 de novembre

Horaris: tots el dies sessions: 18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Relat emocionant que remou consciències

Marcel Barrena conta en Mediterráneo el naixement de l’ONG Open Arms amb l’ajuda d’un gran repartiment: Eduard Fernández, Anna Castillo, Dani Rovira i Sergi López.

És així com el present ha entrat per la porta gran al cinema, pot ser contagiat per la immediatesa de les sèries i els documentals cada vegada més necessaris per a introduir la mirada reflexiva en la societat del titular i la immediatesa.

El viatge d’Òscar Camps i els seus companys socorristes a Lesbos i el seu compromís amb els refugiats que fugeixen de la misèria i de la guerra ha sigut motiu d’actualitat, mentre el focus mediàtic s’ha fixat en ells. El fil aprofundeix en valuosos destalls de context, la negligència de les autoritats, el conflicte de competències, l’abandonament de qualsevol signe d’humanitat. I detalls personals com els dubtes, el conflicte interior o la motxilla del passat.

La crítica ha destacat que el guió tracta línies de connexió subtil, entre allò que es conta i allò que cal explicitar, fuig del publireportatge i se centra en la història i els seus personatges. “El resultat és un relat hàbil, que enganxa, la imatge és impecable, molt sòlida. La càmera gravita a l’altura dels personatges, de les seues pors, la seua valentia i el seu compromís”. No ven motos, emociona no perquè siga una estratègia sinó perquè en aquesta història, les emocions, els sentiments i l’acció són els vertaders protagonistes.

Per al director “el cinema sempre ha anat un pas per davant dels grans temes. Per exemple, quan la SIDA era un tabú, el film Philadelphia ens va contar com era la malaltia i la va humanitzar. El cinema és un gran aclaparador de solidaritat i motivador de consciències”. Kaligari

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges