Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 25 de setembre a dijous 1 d’octubre

Horaris:  20.00   (1)
(1) a les 18.00 – 22.30  SOLO NOS QUEDA BAILAR

Ressenya:

Misteriosa, pertorbadora, amb una actriu enorme que il·lumina el film

Madre és el llargmetratge de Rodrigo Sorogoyen més madur i interessant de la seua filmografia fins al moment. El realitzador escull per a començar el seu film el curtmetratge de 2017 com a primera seqüència, imprimint-li a la pel·lícula un to angoixós que tan sols viu una mare en desaparéixer el seu fill. La història no es convertirà en un thriller, gènere que coneix bé el director, sinó que utilitzarà una el·lipsi de deu anys per a presentar un drama romàntic, intimista i psicològic. Des que va escriure el curtmetratge, Sorogoyen va tindre clar que “seria una gran primera escena d’una pel·lícula i aquest film imaginat tenia trets que han acabat estant en Madre”.

Sorogoyen presenta al personatge de la mare de forma neta, rutinària, mentre els plànols de la mar embravida, alerta l’espectador de com és la naturalesa de salvatge, anticipant l’arribada d’un adolescent que es creuarà en la vida d’aquesta dona que ve de la foscor. Més enllà de la distància que genera que mig repartiment siga francés, la responsabilitat de què el thriller canvie a una història d’amor i funcione recau en el carisma de Jules Porier i en el polièdric treball de Marta Nieto, que regala al públic, sense cap dubte, una de les millors interpretacions de l’any.

D’aquesta manera es troben dos personatges que entenen el que està passant de manera distinta: un primer amor, per una part, i la il·lusió del fill retrobat, per una altra. Una relació que no segueix els canons socials i és en aquest punt on es creen els conflictes del guió. Per al director la pauta era que aquest personatge femení viatjara cap a la llum, després de vindre de l’obscuritat i d’una experiència sinistra. “Perquè entenem que l’amor ben entés és curatiu, en qualsevol de les seues formes”, afirma. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges