Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 21 a dijous 27 d’octubre de 2022 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte i diumenge a les 18.00 – 20.00 – 22.00
dilluns, dimarts, dimecres i dijous a les 18.00 – 20.00

Ressenya:

Especialment recomanada per a la infancia
Un dels racons més oblidats del planeta ens serveix d’escenari

Lunana, un iac a l’escola és l’òpera prima del bhutanés Pawo Choyning Dorji, qui presenta a un professor que està angoixat per les fronteres del seu país, Bhutan, i vol viatjar a l’estranger, per a conéixer món i fer-se cantant. Però els seus plans es veuran truncats quan li encarreguen educar l’alumnat d’una de les escoles més recòndites del món. Un espai sense electricitat, ni material d’ensenyament on el protagonisme de les lliçons seran el mateix entorn de gran bellesa i la calidesa humana.

“Crec que no vull ser professor”, manifestava el protagonista a la delegada d’educació, abans dels cinc anys de contracte amb el Govern. “Doncs descobreix-ho en el pitjor lloc del món per a intentar recuperar la il·lusió”, li contesta la seua superior. Tot i no ser una història nova, la manera de contar-la i l’entorn privilegiat desperten l’interés per a l’espectador.

D’aquesta història naix una pel·lícula senzilla, sincera, humil i bonica. De fet, ha estat escollida per a representar al seu país en els premis Oscar i és, amb el permís de La copa (Khyentse Norbu, 1999), el títol més important que ha eixit del país. Un reconeixement per al director, en un país sense indústria audiovisual, tot i que Pawo Choyning té formació estatunidenca i les seues formes cinematogràfiques són occidentals.

I un missatge clar: el respecte per l’educació i els educadors que tenen a Bhutan, del que s’hauria d’aprendre a altres indrets del món. “Els professors poden tocar el futur”, repeteixen els seus habitants amb convenciment. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges