Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 17 a dijous 23 de gener

Horaris: 18.00 – 20.00 – 22.30

Ressenya:

Nominada a Goya a Millor pel·lícula europea

Nominada a Globus d’Or a Millor pel·lícula de parla no anglesa

Candidata per França als Oscar

3 nominacios als Premis Europeus de Cinema

Premi del Jurat al Festival de Cannes

Trepidant opera prima, maté la tensió de principi al final.

La posada de llarg del franc-malià Ladj Ly, Els miserables, és una versió prolongada del curt amb el qual fa dos anys va triomfar en festivals de tot el món. No és una versió del llibre homònim de Victor Hugo encara que transcorre en el districte parisenc de Montfermeil, on pel que sembla l’escriptor va trobar inspiració per a escriure la seua novel·la cèlebre. Encara que ambientada en l’actualitat, la pel·lícula s’inspira en els disturbis que van tindre lloc en la capital francesa en 2005, i que van estar protagonitzats majoritàriament per joves d’ascendència africana, farts de les condicions de vida en el gueto, la desocupació i la fustigació al qual la policia els sotmetia habitualment.

Sobretot durant la primera meitat del metratge, Ly es revela com un narrador molt hàbil, capaç d’enlluernar a l’espectador amb el seu sentit del ritme i la seua capacitat per a crear un clima en el qual una cosa brutal podria passar en qualsevol moment.

En resum, una crònica dura i molt creïble de la volcànica relació en la banlieue parisenca entre xavals desocupats i d’avenir incert, amb la violència bategant en el seu entorn i dins d’ells, i l’odiada brigada de policia que intenta mantindre una fictícia pau en el barri.

Aquesta pel·lícula desprén coneixement, electricitat i autenticitat. El director LadjLy sap del que parla. És el seu barri, ha passat ací la seua vida. Sap que la foguera pot esclatar en qualsevol moment. Fer viure una tensió de principi a fi i l’amenaçador desenllaç amb una imatge en la qual pot explotar l’horror, amb les forces de l’ordre acorralades per l’odi i pel foc, creen una sensació molt incòmoda. És el que s’ha proposat el molt expressiu director. No és un treball per encàrrec. La seua visió del conflicte naix del seu compromís i és complexa. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges