Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 10 a dijous 16 de febrer de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres sessions a les 18.00, 20.00 i 22.00
sessions dissabte a les 18.00 i 22.00 (*)
diumenge, dilluns, dimarts, dimecres i dijous sessions a les 18.00 i 20.00
(*) dissabte a les 20.00 el Docs del mes

Ressenya:

Nominat a Oscar a Millor Actor (Bill Nighy) i Millor Guió Adaptat

Adaptació d’un clàssic japonés amb una gran interpretació

El premi Nobel de Literatura Kazuo Ishiguro ha escrit el guió adaptat d’una de les obres mestres d’Akira Kurosawa (Ikiru -1952), que a la vegada es basava en la novel·la de Lev Tolstói  La mort d’Ivan Ilic, traslladant la història del Japó dels anys 50 a l’Anglaterra (també) dels anys 50. “Ikiru va suposar un impacte a la meua vida, ja que la seua imatge era totalment diferent del de les pel·lícules que ens venien de Hollywood. Vaig comprendre que encara que sigues una persona insignificant, pots contribuir a la millora de la humanitat”

El gris vell funcionari a qui li diagnostiquen un càncer, magistralment interpretat per Takashi Shimura es converteix ara sota la fesomia del gran Bill Nighy (nominat a l’Oscar al millor actor), en la impecable representació del vell funcionari gris, distant i estirat que inicia la seua humanització quan li donen la fatal notícia.

A banda de la translació geogràfica, Ishiguro s’ha mantes molt fidel al guió inicial de Kurosawa. Pensem que a les ficcions del Premi Nobel hi trobem personatges afins com el Mr Williams de The Remains of the Day excel·lentment interpretat per Anthony Hoppins a la versió cinematogràfica (The Remains of the Day – James Ivory – 1993). Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges