Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 23 a dijous 29 d’abril COMMEMORARCIÓ DIA DEL LLIBRE

Horaris:    dimecres, dijous i divendres 18.00 – 20.00
dissabte i diumenge 16.15 – 18.00 – 20.00
(dilluns i dimarts tancat)

Ressenya:

Un regal per a tot aquell que aprecie el món del llibre de paper

“Als anys 50 hi havia 368 llibreries a Nova York. Hui en dia he contat 79”

El documental dirigit per D. W. Young és un homenatge al llibre, a la lectura i a aquelles persones emprenedores que s’embarcaren en l’aventura de comerciar amb ells. Com va dir l’escriptor Jorge Luis Borges, “el llibre és l’instrument més sorprenent que ha creat l’ésser humà, perquè, així com els altres són extensions del seu cos, el llibre és l’extensió de la seua memòria i de la seua imaginació”. En efecte, en aquesta cinta ho comprovem, ja que és una carta d’amor a la cultura que l’envolta. I no només al volum com a obra de creació, sinó també com a testimoni –mut fins que s’obri i es llegeix, però sempre aparatosament visible- de recuperació d’eixa memòria i imaginació de què parla Borges.

És segur que aquest film agradarà, sense excepcions, a tot amant dels llibres i la lectura. Eixe públic és fix. Però estic convençut que també gaudiran d’ell la resta d’espectadors, ni que siga per la seua qualitat, riquesa i curiositat. Malgrat la incondicionalitat d’alguns, també sé que sorprendrà a tothom. Una llibreria sempre és sorprenent, molt més quan és una de vell, amb les prestatgeries tapiades de llibres fins al sostre, sense escletxes entre els volums -els quals entreveus entre la boira de la pols-, les baldes doblades i la flaire del paper. Pense, a més, que sempre paga la pena conéixer un llibreter. És un personatge literari per ell mateix. I ací coneixerem uns quants.

En una llibreria es fa realitat allò que Dant deia del llibre: “es troba enquadernat amb estima en un volum allò que a l’univers es troba desenquadernat”. Certament és un espai molt agradable de recórrer. Atticus Finch

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges