Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 17 a dijous 23 de setembre

Horaris:    tots el dies sessions: 18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Premis Cèsar 13 nominacions i Premio a Millor actriu secundaria

Una delícia de comèdia romàntica amb brillants diàlegs

L’actor i director Emmanuel Mouret fa dècades que observa personatges que existeixen gairebé exclusivament per a l’amor, dubten sobre si el que senten és veritable i amb freqüència es converteixen en presoners de les seues pròpies expectatives.

Les coses que diem, les coses que fem, adopta les maneres d’un drama romàntic coral per a exposar el diàleg, els contrastos i, sobretot, les contradiccions entre el sentiment amorós i la manera de racionalitzar-lo i traduir-lo en paraules: pròpies o robades al proïsme, d’un familiar als clàssics llegits o escoltats. El resultat: una pel·lícula magnífica en el seu joc entre la dialèctica, l’emoció i l’acció.

Mentre contempla als seus protagonistes, mentre es relaten els uns als altres, les seues frustrades aventures amoroses, la pel·lícula recorre a flashbacks i d’el·lipsi per a teixir una narrativa que contínuament incorpora nous personatges i conflictes, i que va proposant paral·lelismes i coincidències entre historials romàntics per a posar en qüestió les respectives actituds i filosofies.

Cal destacar l’ús del llenguatge d’una manera diferent, abans i després de l’enamorament dels protagonistes. Si en un primer moment els relats i les paraules estan molt presents, després Mouret deixa les paraules a un costat i se centra en les mirades, els gestos, el claustre medieval que recorren els protagonistes, la música. Probablement, és l’únic moment de la pel·lícula en el qual no entra la paraula i això diferencia el seu amor de la resta.

Els especialistes han apuntat que la cinta podria definir-se com “Cinema d’autor francés sense complexos”. Kaligari

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges