Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 14 a dijous 20 de febrer

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.30

Ressenya:

El director Hirokazu Koreeda va escriure La veritat en forma d’obra teatral, i només va canviar al format cinematogràfic quan l’actriu Juliette Binoche el va convéncer que havien de fer una pel·lícula junts. Es tracta del primer treball fora del seu país, concretament a París, i sorprén amb un tractat il·luminat sobre el temps, l’art i la bellesa. I sobre Catherine Deneuve.

El director d’Un assumpte de família, que sempre havia rodat en un univers japonés, amb aquest film ha voltejat la seua carrera, sense deixar de seguir una línia coherent, anant a França a compondre una pel·lícula sobre la família, la seua especialitat, carregada de subtextos, amb intèrprets impensables en la seua obra poc abans. La veritat és una bella, divertida i punyent pel·lícula sobre la impostura. En molt variats vessants: les relacions familiars, mare i filla; les sentimentals, marit i dona; les professionals, entre col·legues artístics. I, sobretot, sobre la impostura amb un mateix, amb l’autoengany per a una supervivència personal que en realitat suposa un enfonsament quan no es té vertadera capacitat per a la falsedat.

Les dinàmiques interpersonals i el lloc indeterminat entre la comèdia i el drama, resultaran familiars per a tot aquell que tinga cert coneixement de l’obra de Koreeda; al mateix temps, no obstant això, La veritat deixa clar fins a quin punt el distanciament cultural li ha permés ampliar la seua expressivitat narrativa i aprofundir en assumptes –com els records són traïdorencs i alhora el necessaris, el difícil que resulta separar la realitat de la representació per als qui es dediquen a crear ficcions- fins ara inèdits al seu cinema. Un film amb essència d’un Koreeda europeïtzat. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges