Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 18 a dijous 24 de juny

Horaris:    tots el dies: 18.00 – 20.00 – 22.00
dissabte i diumenge: 16.15 – 18.00 – 20.00 – 22.00

Ressenya:

Premis Gaudí a Millor pel·lícula, Millor Direcció artística, Millor Vestuari, Maquillatge i Efectes visuals (14 nominacions)

Ambiciosa recreació plàstica i moral de l’època

Guanyadora del Gran Premi del públic al recentment finalitzat 53 Festival de Sitges, La Vampira de Barcelona tracta el cas d’un dels personatges més populars de la crònica negra barcelonina, el d’Enriqueta Martí coneguda com la Vampira del Raval (o de Barcelona, com defineix el títol del film).

L’acció ens porta a la Barcelona de 1912 que veu com l’avanç industrial enriqueix enormement a una minoria burgesa mentre esclavitza i afona en la misèria al naixent proletariat.

El film ha reconstruit tant els ambients suntuosos com els ambient sòrdids de la capital catalana de principis del segle XX a un enorme estudi cinematogràfic de 5.000 m² muntat als afores de Martorell, reproduint magistralment aquell ambient malsà i tenebrós de l’època amb un formidable treball d’il·luminació (fotografia de Josep Maria Civit), ambientació (magnífica escenografia teatral on es nota l’experiència de Danés a les arts escèniques) i vestuari (Mercè Paloma), tot ell accentuat per un ús sorprenent de la fotografia a blanc i negre mesclada amb efectes cromàtics i també amb efectes d’animació.

Les atractives i creatives seqüències del film de Lluís Danés beuen de moltes fonts; des d’influències cinèfiles (l’Expressionisme alemany d’entreguerres, el Freaks de Browming o The Elephant Man de Lynch) a la versió recent en còmic del mateix títol i trama (La Vampira de Barcelona – 2017, Iván Ledesma, Miguel Ángel Parra, Jandro González), passant per les pintures de Ramón Casas, Francesc Masriera o Santiago Rusiñol.

Altre gran alicient de la pel·lícula és el treball actoral on Nora Navas i Roger Casamajor encapçalen un excel·lent repartiment. Le Nosferat

Trailer i Galeria

2 videos 3 imatges