Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 11 a dijous 17 de setembre

Horaris:  20.00 (1)

(1) a les 18.00 – 22.30 LA INNOCÈNCIA

Ressenya:

Potent, polític, militant amb una ideologia sense oblidar la contrària

Juan Diego Solanas va créixer a França, com a fill de l’exili, i mai va conéixer el tema de l’avortament com a problema. Davant el que passava al país en què va nàixer, Argentina, on avortar podia transformar-se en causa de presó i situació de mort, va decidir opinar i així va nàixer La ola verde, un documental que arriba a l’espectador i veritablement emociona.

Es tracta d’un registre de la lluita per l’avortament legal a l’Argentina, que comença amb la mitja sanció de la Cambra de Diputats, en juny de 2018, davant el projecte de llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, i materialitza en imatges l’actitud de milers de dones que van enarborar la causa al llarg del territori, fins al rebuig de la Cambra de Senadors, situació que va aprofundir la clivella que separava ideologies.

Solanas farà una radiografia militant d’una realitat que enfronten més de mil dones per dia davant la necessitat d’avortar, i recorrerà 4.000 quilòmetres a la recerca de gent, dones especialment, que formen part d’aquesta lluita o són víctimes de la situació. Passen per la pantalla referents del moviment feminista a l’Argentina, hi ha molt de color de les marxes, parlen advocades, mèdiques, i fins a religioses, a més d’aparéixer rostres molt coneguts, com els de Dora Barrancs, Martha Rosenberg, Muriel Santa Ana i Claudia Piñeiro.

La crítica ha destacat que La ola verde “és un film polític, militant, accentuadament inclinat cap a una posició ideològica, sense oblidar la contrària, que com el seu director diu, aspira a aconseguir la reflexió sobre el tema i valorar la lluita feminista”. Solanas intenta ser mobilitzador, i ho aconsegueix, encara que li dóna certa estructura i maneig didàctic a les imatges que va prendre amb la seua cambra al muscle. Un film militant, que és un bon punt de partida per a l’anàlisi i el debat.  Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges