Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 11 a dijous 17 de juny

Horaris:    tots el dies 18.00 – 20.00 – 22.00
dissabte 12: únicament 16.15 – 18.00  (1)
diumenge 13: 16.15 – 18.00 – 20.00 – 22.00
(1) dissabte 12  a les 20.00 – 22.00 projectarem PERVERSIDAD

Ressenya:

Festival de Sitges Premi Especial del Jurat i Millor Actriu

Pel·lícula de terror intel·ligent i suggerent

Pot haver-hi una idea més terrorífica que la probabilitat de ser devorat per un insecte? No per casualitat la plaga de llagostes va ser una de la set que va assolar l’Egipte bíblic com tampoc és casual que aquest tipus d’artròpodes conforme el material narratiu de no poques pel·lícules de por. Per exemple, David Cronenberg va consagrar una de les seues obres mestres a una mosca i Just Philippot, per la seua part, aconsegueix crear en El núvol vertader paüra amb la imatge d’uns saltamartins.

En realitat, l’origen de l’horror està, no cal dir-ho, a la mà de l’ésser humà; ací una dona, mare soltera amb dos fills, propietària d’una granja d’insectes a la qual la fortuna no li somriu, per molt que ho intenta. Quan, després de descobrir que als saltamartins els posa més la carn que la verdura, la pel·lícula esprem, amb astúcia, elegància i bon ritme, la capacitat al·legòrica del material de partida.

A això contribueix sens dubte el treball de Suliane Brahim en el rol de Virginie, però també una aposta visual que recull imatges i referències prèvies, Take Shelter (2011) de Jeff Nichols, Los pájaros (1963) d’Alfred Hitchcock, a partir d’una posada en escena ferma, que conjuga naturalisme i ambients al·lucinats en la seua justa mesura. Aconseguirà El núvol convertir-se en punta de llança de la hipotètica nova etiqueta de l’eco terror? Com a mínim, Philippot ha sembrat una bona llavor en el terreny

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges