Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 21 a dijous 27 de maig

Horaris:   divendres, dijous i divendres 18.00 – 20.00 – 22.00
dissabte i diumenge 16.15 – 18.00 – 20.00 – 22.00
(dilluns i dimarts TANCAT)

Ressenya:

Millor Pel·lícula d’Animació als Premis del Cine Europeu
Millor Pel·lícula d’Animació als Premis del César

Una lliçó d’història en animació de gran sensibilitat

El febrer de 1939, després de la presa de Barcelona pel bàndol franquista, prop de 500.000 republicans espanyols van creuar els Pirineus per a refugiar-se a França, on van ser acollits en camps de treball com Argelès i Rivesaltes. D’entre ells, el caricaturista Josep Bartolí, el camí del qual segueix la pel·lícula, a través de la història d’un policia francés.

Els refugiats, derrotats i humiliats pels guàrdies francesos, intenten sobreviure darrere del filferro. Mentrestant, Josep dibuixa tot el que veu en qualsevol superfície: en el sòl o en les parets, i així atrau l’atenció de Serge, un policia jove i amable que prompte l’ajudarà en secret. En el present, Serge, que està en llit i agonitzant, conta la història al seu net adolescent, que li pregunta per un dibuix que hi ha en la paret.

L’amistat i la solidaritat entre els homes i les dones empresonats, el treball forçat, els maltractaments i les violacions, els conflictes interns entre comunistes, trotskistes i anarquistes, la perillosa temptació de tornar al país d’origen, l’esperança de Josep de trobar a la seua companya, Maria Valdès, que va desaparèixer durant l’èxode, la fugida i el retrobament a Mèxic després de la guerra, on es creua amb Frida Kahlo, la publicació de la col·lecció de dibuixos “Campos de concentración” i finalment una exhibició pòstuma a Nova York de la seva obra.

Josep, que emfatitza el poder salvador de l’art i l’esperit de resistència en un entorn hostil, transmet a la perfecció les paraules del seu protagonista: “si les idees boniques no troben a una bona persona, es moren”. Son of Shaft

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges