Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 24 de febrer a dijous 2 de març de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres sessions a les 18.00, 20.15 i 22.30
dissabte 25 només a les 18.00 (*)
diumenge, dilluns, dimarts, dimecres i dijous sessions a les 18.00 i 20.15
(*) dissabte 25 a les 20.15 i 22.30 El crepúsculo de los dioses

Ressenya:

ONTINYENT NEGRE 2023
Thriller sobre el masclisme, el feminicidi i el patriarcat

Després de l’èxit de la inclassificable Border, l’iranià establit a Suècia Ali Abbasi aborda un cas de la crònica negra del seu país per a fer un retrat d’una societat fanàticament misògina. De 2000 a 2001, Saeed Hanaei va matar a setze prostitutes en nom de Déu, per a netejar de pecadores la ciutat sagrada de Mashhad. Una periodista es va dedicar a investigar el cas davant la inoperància de les autoritats per a trobar al culpable.

Durant bona part de Holy Spider, la pel·lícula treballa en paral·lel aquestes dues línies argumentals. D’una banda, la vida quotidiana de Saeed, home de família i respectat per la comunitat, i els assassinats que comet ofegant a prostitutes toxicòmanes, filmats amb una cruesa i sordidesa que podrien recordar-nos als “slashers” més bruts dels huitanta, estil Maniac.

La pel·lícula adquireix la seua reveladora dimensió política quan Saeed, la viva imatge de la banalitat del mal, és detingut per la policia, i bona part de la societat el considera un heroi, perquè la seua missió és evangelitzadora i protegeix la santedat del poble iranià.

És llavors quan Holy Spider deixa de ser un thriller d’assassí en sèrie per a convertir-se en un sorprenent film-denúncia. Abassi remata el seu discurs amb una coda tan inquietant com qualsevol execució sumària: la misogínia transformada en heroic model de comportament té els seus hereus, és un mal endèmic que continuarà expandint la seua violència divina gràcies al suport popular.

Si Border, el seu enlluernador treball de 2018, era un conte fantàstic amb ‘trols’ camuflats entre persones que de sobte es transfigurava en un relat sobre la immigració i l’acceptació del diferent, ara el mecanisme és el mateix. Un thriller d’assassins en sèrie i policies despistats adquireix l’empenta i exemplaritat de la idea, de la metàfora perfecta de totes les formes possibles de feminicidi, de masclisme. Son of Shaft

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges