Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: del 17 al 23 de maig

Horaris: 18.00, 20.00 i 22.30

Ressenya:

Premi del públic a Millor Pel·lícula al Festival de San Sebastian. Festival de Cannes Millor Interpretació i Millor Opera Prima. Nominada a Millor Pel·lícula als Premis César, als Goya i als Globus d’Or.

Amb intimitat i sensibilitat sobre un tema difícil

Aquesta pel·lícula del director belga Lukas Dhont va ser una de les grans revelacions en el Festival de Cannes i una magnífica opera prima.

Viktor està a punt de complir 16 anys, però el seu nom no té res a veure amb la seua existència. Se sent, viu i s’expressa com una dona pel que exigeixen que la criden Lara. Lara somia a ser ballarina i s’inscriu en una escola de ballet després de mudar-se amb son pare i el seu germà.

Lara, a més d’estar a prova en l’exigent escola de ballet, comença a prendre les pastilles hormonals per a accelerar els canvis en el seu cos i està convençuda de fer-se l’operació genital que la converteixca definitivament en la dona que ja és. Però la pressió de la dansa, l’ansietat pels efectes del tractament i les inseguretats d’una adolescència, ací potenciades per la seua particular situació, converteixen la seua transició en una carrera de força i un viacrucis que Dhont filma amb intel·ligència, pudor, elegància i sensibilitat.

Les actuacions, sobretot la del jove Victor Polster, són impecables i Dhont fa gala d’una profunditat psicològica i una convicció sorprenents per a un realitzador novell que aborda la problemàtica transgènere. Supertramp.

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges