Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: única sessió dissabte 15 d’abril de 2023

Horaris:    dissabte 15 a les 20.00 presentada pel director Jordi Núñez, l’actriu Tània Fortea i l’actor Mauro Cervera

Ressenya:

Cine dels nous directors valencians

Sempre s’ha dit que els valencians i valencianes no donem el valor que toca a la nostra manera de veure, viure i festejar la vida. El director valencià, Jordi Núñez (València, 1991), no ha pecat d’aquest error i ha portat la nostra valencianitat amb orgull per tot el món, amb una història molt d’ací i a la vegada universal. El que sabem (2022) és una història sobre l’amistat, l’amor i l’estima d’un grup d’amics i amigues que viuen a València, les nits sense dormir, les primeres vegades, els canvis i el pas del temps.

El que sabem està protagonitzada per un elenc jove d’actors i actrius: Nakarey (nominada al Premi a la Millor Actriu Revelació 2023 per la Unió d’Actors), Javier Amann, Mauro Cervera (Millor Actor de Repariment als Blogos de Oro), Tània Fortea, Laura Beneyto, Roberto Hoyo, Maria Izquierdo, Fran Morales i Elisabet Corredor, entre altres. Un film que compta, a més, amb col·laboracions ben especials, com la icònica Rosita Amores, la cantant, actriu i performer més de moda; Samantha Hudson; o la divertida Marga Castells.

Cal destacar que aquesta pel·lícula valenciana, produïda per Pegatum Transmedia, es va estrenar en la 52a edició del International Film Festival of India (IFFI) a Goa, a més de passar per altres festivals com l’OUTshine LGBTQ+ Film Festival de Miami, l’Evolution Mallorca Film Fest, el Rizoma o la 37a Mostra de València – Cinema del Mediterrani, on va ser la pel·lícula inaugural, i va formar part de la Secció Oficial.

Una pel·lícula feta amb un equip professional molt jove i rodada en plena pandèmia (setembre i octubre de 2020), amb mascaretes i mesures de seguretat molt estrictes, però feta amb molta estima, responsabilitat i il·lusió.

El seu director, Jordi Núñez, és un enamorat del cinema des de ben menut. Cada curs de l’escola, reunia al seu grup d’amics i amigues i rodaven la pel·lícula que ell havia preparat, per a després estrenar-la a l’auditori del col·legi. Anys més tard, es llicenciava en Comunicació Audiovisual a la UV, i posteriorment  especialitzar-se en Direcció a la Escuela Universitaria de Artes TAI de Madrid.

El seu debut en el món audiovisual professional va ser amb tres curtmetratges (Píxeles, Amor de Dios i Cachitos) que van obtenir reconeixements a diferents certàmens, cosa que li va obrir les portes per a rodar el seu primer llargmetratge (El que sabem), que podrem gaudir a l’Utiye el pròxim 15 d’abril. La projecció comptarà amb la participació del seu director, Jordi Nuñez, i de l’actor Mauro Cervera i Just (Martí).    Mercè Martínez Tarrazona (1)

(1) va nàixer i viu a Montaverner, és Llicenciada en Comunicació Audiovisual i va formar part de l’equip de producció de la pel·lícula.

 

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges