Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: dijous 18 a divendres 24 de març de 2022

Horaris:  18.00 – 20.15 – 22.15

Ressenya:

La cara més fosca de l’autora de Memòries d’Àfrica

De Karen Blixen la major part dels espectadors sap que tenia una granja a l’Àfrica i poc més. El pacte ens mostra l’escriptora quan torna al seu país, Dinamarca, ja major i malalta, on decideix apadrinar un prometedor poeta al qual dobla en anys Thorkild Bjørnvig. Un retrat de la cara obscura de l’autora de Memòries d’Àfrica.

La pel·lícula la signa Bille August, un cineasta clàssic, guanyador de l’Oscar i la Palma d’Or per Pelle el conqueridor i, una altra vegada de la Palma d’Or, per Les millors intencions.

Amb una cal·ligrafia superior, que se sap manejar entre grans pressupostos i enfocar els matisos d’una obra tan intimista.

La pel·lícula de Bille August completa la fascinació del cinema amb Karen Blixen, una galeria que inclou des de pel·lícules tan artesanals com l’espanyola Karen, de María Pérez Sanz, a la famosa superproducció de Hollywood Memòries d’Àfrica, de Sydney Pollack. Entre l’una i l’altra, el cineasta danés apel·la per un biopic que frega un gèlid to melodramàtic i en el qual destaquen la fotografia i direcció d’art al voltant de la bellíssima casa de Rungstedlund en la qual va viure fins a la seua mort l’escriptora i que ací, amb les seues precioses parets verdes i el seu hivernacle, expressen tot el pesar i elegància d’una dona atrapada en l’amargor.

En el film, Karen Blixen té més de seixanta anys, està afectada per la sífilis que va contraure a Àfrica i es mostra molt manipuladora amb tot el seu cercle de confiança. “Ella no podia tindre relacions sexuals, la qual cosa la frustrava enormement. Quan va conéixer a l’atractiu Thorkild va veure en ell a un jove amb talent, però també va sentir el desig. Com no podia tindre’l el va introduir en el seu món i el va incitar perquè tinguera aventures fora del seu matrimoni. Crec que era una manera de viure la seua sexualitat a través d’ell”, ha explicat el director. Kaligari

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges