Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 18 a dijous 24 de setembre

Horaris:  18.00 – 22.30  (1)
(1) a les 20.00  EL VIATGE DE LA MARTA

Ressenya:

Gran premi de jurat i premi FIPRESCI al Festival de Venècia
Premi César a Millor director, Millor guió adaptat i vestuari

Cine d’altra època, meravellosament filmada, narrada i interpretada

Als seus vuitanta-sis anys, Roman Polanski escriu i dirigeix L’oficial i l’espia. Una adaptació de la novel·la de l’escriptor i periodista anglés Robert Harris. Un drama històric amb tints de thriller al voltant de la història real de l’oficial francés Georges Picquarti la seua implicació en el cas Dreyfus.

En 1984, l’oficial jueu Alfred Dreyfus (Louis Garrel) és humiliat i condemnat per espionatge a cadena perpètua a l’Illa del Diable. El coronel Georges Picquart (Jean Dujardin), present en el judici de Dreyfus i líder de la unitat de contraespionatge, descobreix que algú continua passant secrets a Alemanya. Decidirà investigar tal situació, posant en perill el seu honor i el seu lloc de treball, per tal de descobrir al vertader espia.

L’oficial i l’espia és una pel·lícula sobre la corrupció, els secrets, la justícia i l’antisemitisme el qual va ser l’escàndol judicial més gros del segle dinou a França. Una trama de gran interés, amb un muntatge mil·limètric al servei de la narració que fa que el ritme siga perfecte i totes les peces vagen encaixant al seu degut temps.

En aquests dies on la justícia i la corrupció són temes d’actualitat i la desconfiança en el poder és general, una pel·lícula com “L’oficial i l’espia” sembla absolutament necessària per a no oblidar la història i analitzar-lo tot dues vegades abans de formar-nos una opinió. Son of Shaft.

Trailer i Galeria

1 videos 4 imatges