Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 23 a dijous 29 de setembre 2022

Horaris:  18.00 – 20.00  (1)
(1) sessions de 22.00 projectarem ENNIO: EL MAESTRO

Ressenya:

Animació imaginativa, delicada i intel·ligent

Diari d’Anna Frank: Lectura obligada a molts instituts, aquest diari de la xiqueta alemanya de religió jueva, que va morir al camp d’extermini de Bergen-Belsen el 1945, és un magnífic exemple de com moltes i molts infants passen de colp a la maduresa quan viuen situacions extremes. Una relectura del diari a l’edat adulta resulta molt recomanable per a intuir el potencial d’aquesta malaguanyada escriptora.

Ari Folman: l’Utiye segueix fidel a aquest cineasta israelià que ens va sorprendre gratament amb  la magistral Waltz with Bashir (2008), cinta d’animació que va aconseguir quantitat de premis. Després estrenarem The Congress, altre magnífic film on es barreja l’animació i els personatges reals, amb una excel·lent Robin Wright. Tot i l’èxit i reconeixement crític d’aquestes dues pel·lícules, Folman ha tingut que esperar fins al 2021 per a estrenar la seua nova proposta.

        Where is Anne Frank: Folman torna a sorprendre’ns amb aquesta intel·ligent relectura del mite d’Anna Frank servint-se del personatge de Kitty, la imaginària amiga a la que Anna dirigia els seus relats al seu diari. Usant una vegada més l’animació per a realçar la fantasia, el director aconsegueix vinclar el món de l’holocaust jueu amb el món actual on Europa dona l’esquena a la crisi migratòria actual, establint un paral·lelisme entre el terror nazi i la persecució que hi troben molts refugiats que emigren a Europa a la recerca de protecció i oportunitats. Le Nosferat

Trailer i Galeria

3 videos 3 imatges