Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: del 7 al 13 de juny

Horaris: 18.00, 20.00 i 22.30

Ressenya:

Lleó de Plata al Festival de Venècia

Obra mestra del cinema mundial.

Kenji Mizoguchi volia que les seues pel·lícules tingueren la mateixa profunditat de camp que els dibuixos xinesos. Tota una declaració d’intencions que s’aprecia en la primera escena de Contes de la lluna pàl·lida: s’obri amb una panoràmica de plànol general que porta l’espectador fins a un xicotet poblat, “en èpoques de guerres, durant la primavera d’un any ja llunyà”, com arreplega un títol inicial.

En el poblat, Genjuro i Miyagi estan al costat d’una vella carrera amb la qual Genjuro pretén anar a comercialitzar les seues ceràmiques. Al fons, Ohama i Tobei discuteixen perquè Tobei té l’ambició de convertir-se en samurai.

La imatge és una magistral mostra de l’ús de la profunditat de camp. El director, amb aquest senzill plànol inicial, marca l’estructura que tindrà la pel·lícula, la història paral·lela de les dues parelles en el transcurs del conflicte bèl·lic que irromprà en les seues vides, amb un protagonisme més accentuat per part de Genjuro i Miyagi, en el primer terme de la imatge. La crítica ha destacat l’ús de la profunditat de camp sonora, també treballada per Mizoguchi, ja que en aquesta arrancada se senten de fons els combats del conflicte bèl·lic, que mai no posarà en escena. Sí que mostrarà les seues conseqüències sobre la població civil: els robatoris, els saquejos i violacions per part dels soldats a la seua arribada a cada poblat. Aquesta visió crítica i desesperançadora es concretarà en l’actitud egoista dels personatges masculins i el director els atribueix la responsabilitat de totes les conseqüències de la guerra i els personatges femenins seran les principals víctimes. Però a més de ser una esplèndida pel·lícula sobre les conseqüències de la guerra en la població civil, ‘Contes de la lluna pàl·lida’ és un excepcional film de gènere fantàstic i alterna de forma magistral els dos registres. Per tant, el film combina fins a les seues últimes conseqüències el realisme més cruel de les imatges sobre la violència, amb la serena bellesa dels moments sobrenaturals. Una de les pel·lícules més belles sobre l’amor i la mort de la història del setè art. Kaligari.

Trailer i Galeria

1 videos 5 imatges