Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: unica sessió dissabte 1 de maig (1)

Horaris:    dissabte 1 a les 20.00
(1) del 30 d’abril al 6 de maig projectarem ANE

Ressenya:

El cicle ACCIÓ DOCUMENTAL+ arriba a Ontinyent cada primer dissabte de mes gràcies a la col·laboració entre UTIYE, ACPV, ACICOM i DOCSBARCELONA

COMO ROBAR UN PAÍS

Cas de corrupció del que va ser president de Sud-àfrica

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins al 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.
Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica per part d’interessos privats i que s’ha dut a terme amb l’ajut d’alguns polítics.
Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, de l’accés fraudulent a alguns càrrecs públics.
Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d’esforç va costar de guanyar.

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges