Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 27 de gener a dijous 2 de febrer de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte i diumenge sessions a les 18.00, 20.00 i 22.00
dilluns, dimarts, dimecres i dijous sessions a les 18.00 i 20.00

Ressenya:

Gran Premi del Jurat al Festival de Cannes
Preseleccionada a Oscar a Millor Pel·lícula Internacional
Nominada a Globus d’Or a Millor Pel·lícula de parla no inglesa
Nominada a Millor Pel·lícula dels Premis Cinema Europeu

Sensible i honesta a l’hora de tractar un tema tan compleix

L’any 2018, el jove cineasta belga Lukas Dohnt irrompia amb força amb el seu primer llargmetratge, Girl (2018), una pel·lícula de gran transfons social però filmada amb un exquisit gust visual (la història d’un jove transsexual de 15 anys que vol triomfar a la vida com a ballarina). Quatre anys després ens arriba Close, el seu segon llarg, altre retrat sobre l’inici de l’adolescència, en aquest cas de dos amics inseparables de 13 anys (Leo i Rémi) que veuen com el seu amor/amistat s’enfonsa per culpa d’un entorn hostil a la seua relació. I una altra vegada Dhont demostra saber com implantar una mirada subtil i delicada (la càmera situada a la justa distància i intel·ligents el·lipsis per respectar la intimitat dels protagonistes), aconseguint penetrar suaument en aquest món contradictori, innocent i cruel dels teenagers, una edat marcada per la inseguretat i el desconcert sexual i personal que pocs cineastes han sabut traslladar amb fidelitat a la pantalla (p.ex. Achero Mañas als seus primers curts i a El Bola).

Estructurada en dues parts, abans i després de la ruptura emocional, la segona part se centra en el personatge de Leo que trasllada als (a les) espectadors(es) els sentiments de dolor i culpa del protagonista amb una honestedat (argumental) i bellesa (visual) que ens deixa emocionalment afectats després de la seua visió.

Honestedat (torne a recordar-me d’Achero Mañas) podria ser el qualificatiu del creador d’aquest film que aspira a guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Així també ho expressa el mateix Lukas Dohnt a una recent entrevista “Decebre a la gent és un dels meus majors temors”. Le Nosferat

Trailer i Galeria

1 videos 3 imatges