Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 13 a dijous 19 de gener de 2023 (alerta las horaris)

Horaris:  divendres, dissabte i diumenge sessions a les 18.00, 20.15 i 22.30 (1)
dilluns, dimarts, dimecres i dijous sessions a les 18.00 i 20.15
(1) dissabte 14 únicament a les 18.00 i 22.30 (a les 20.15 el documental del mes)
sessions de les 18.00 en doblat en castellà
sessions de les 20.15 i 22.30 VO coreà sub. castellà

Ressenya:

Premi a Millor Actor al Festival de Cannes
Personatges fràgils i creïbles, crea vincles i complicitats afectives

El mestre Kore-eda torna a abordar alguns dels temes que han vertebrat la seua filmografia, però en aquesta ocasió, des de la comèdia. Així, ‘Broker’ podria ser el revers càlid de ‘Un assumpte de família’, ja que en ella trobem molts dels seus leitmotivs: la construcció d’una família disfuncional en la qual no existeixen els llaços sanguinis i per altra banda la mirada crítica cap a la societat (en aquest cas, coreana) a través d’un grup de desheretats que es troba en els marges intentant exercir la picardia per a poder sobreviure.

No obstant això, encara que la seua nova obra siga més amable i conciliadora, no deixa de contindre un fons de profund malestar. Mares que no poden fer-se càrrec dels seus fills, traficants de nadons, hipocresia de classe, misèria moral, exclusió, indefensió infantil i deshumanització urbana. Pobresa. El director aborda aqueixes qüestions amb la mirada humanista, profundament empàtica que el caracteritza i aconsegueix fer fàcil l’impossible, parlar de temes extremadament delicats sense caure en dogmes ni prejudicis, abordant tots els angles sense caure en l’esquematisme, amb profunditat i sense cinisme.

‘Broker’ es desenvolupa a través d’una estructura de ‘road movie’, a vegades absurda i altres, profundament reflexiva i melancòlica, mai sentimental o edulcorada, posant el focus en les seues criatures, en el seu desarrelament, en el seu desemparament, en la seua profunda fragilitat.

Tots tenen una història darrere, tots podrien ser jutjats (els dos homes que comercien amb nadons abandonats o la mare que ha exercit la prostitució i ha comés un homicidi), però Kore-eda vol als seus personatges, els entén i fins i tot els protegeix, perquè ningú més podria fer-ho en un món carregat d’hipocresia.

Hi ha discursos, hi ha silencis, hi ha moments que encongeixen per la seua cruesa emocional. El director té una manera de narrar transparent, capaç de captar les llums i les ombres de tota la seua ‘troupe’, configurant un memorable retrat col·lectiu d’éssers sols, orfes, enfrontats a un món cada vegada més inhòspit. Son of Shaft

Trailer i Galeria

1 videos 4 imatges