Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 29 d’abril a dijous 6 de maig

Horaris:    divendres 30, dimecres 5 i dijous 6: 18.00 – 20.00
dissabte 1: únicament 16.15 – 18.00 (1)
diumenge 2: 16.15 – 18.00 – 20.00
(1) dissabte  a les 20.00 projectarem COM ROBAR UN PAÍS

Ressenya:

Premis Goya a Millor Actriu, Millor Actriu revelació i Millor Guió adaptat
Premis Forqué i Premis Feroz a Millor Actriu
Festival de Sant Sebastià Premi al Cine Basc

Per a comprendre les ferides del terrorisme en la societat basca

El cinema basc no para els darrers anys d’oferir nous talents, producte d’una magnífica col·laboració entre les ja prestigioses escoles cinematogràfiques i les productores públiques i privades del sector. De la collita del 20 Ane i Akelarre en són un bon exemple pel·lícules que no paren de recollir premi rere premi.

L’opera prima del director bilbaí David Pérez Sañudo planteja un drama familiar en el context de la societat basca de finals de la primera dècada del 2000, una època convulsa a Euskadi amb el rerefons general del final d’ETA i la kale borroka juvenil i el cas més particular de les protestes contra la instauració de les línies d’alta velocitat i l’expropiació de residències als barris humils. Una de les seqüències més impactants és, precisament, la de la càrrega policial al gaztetxe. “… vam voler fer grans seguiments amb absència de talls i que l’acting de Patricia fora continuat i progressiu … És la meua seqüència favorita a nivell de realització, ja que es palpa molt bé eixa violència en la qual es veuen submergits els dos personatges” (David P. Sañudo).

Rodada íntegrament en euskera amb l’equip artístic i tècnic bascos, aquest thriller familiar i intimista pren com a trama principal la del desconeixement que es produeix regularment entre pares i fills, sobretot en els anys de la fractura emocional de l’adolescència. Ane té 17 anys i de la nit al dia es transforma en una desconeguda per als seus progenitors (quantes vegades hem escoltat açò en la vida real?). Le Nosferat

Trailer i Galeria

2 videos 2 imatges