Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: de divendres 6 a 12 de novembre

Horaris:  dimecres, dijous i divendres 18.00 – 20.00
dissabte, diumenge i festius 16.00 – 18.00 – 20.00

Per l’actual situació queden anul·lades les sessions de 22.30, també dilluns i dimarts estarà TANCAT

Ressenya:

Tensió en cada enquadre on intriga arriba a poc a poc

Les pel·lícules que caminen sobre el tall de la navalla resulten, al final, les més interessants. Pablo Agüero, director i guionista argentí, autor de les impressionants i oníriques Salamandra i 77 Doronship, la més distant Eva no dorm i un parell de documentals, Mare dels déus i Son of a man, torna a la ficció en plena forma amb Akelarre.

Coproducció hispà-franc-argentina, amb un nivell impressionant d’excel·lència, en uns hipnòtics exteriors, Akelarre tenia, en aparença, tot el necessari per ser presentat com el paradigma del feminisme. No obstant això, Agüero sembla més interessat a denunciar la tirania del “pensament únic”, o millor encara, del “pensament unidimensional”.

En un poble mariner en què no hi ha homes, tots estan en alta mar durant mesos, la confirmació que una comunitat de dones es pot organitzar, proveir, governar i regir sense l’element masculí és la confirmació del caràcter perillós de les dones (“els homes tenen por de les dones que no els tenen por”).

L’única cosa que els queda a les cinc sospitoses de bruixeria és allargar el procés per a esperar una salvació in extremis, contant el que l’inquisidor de torn vol escoltar. Les protagonistes acaben per comprendre que les seues paraules no serviran per a res. Per això, decideixen que des d’aqueix moment cantaran.

La pel·lícula mostra, com en el negatiu d’una fotografia i quasi sense voler, exactament el que no és el feminisme. Les pobres joves no poden estar empoderades perquè no disposen de cap llibertat per a poder exercir-la. L’inquisidor els sotmet i els obliga a complir els seus desitjos més íntims i les seues contínues frustracions, baix violència, abusos, tortura i coacció. Son of Shaft

Trailer i Galeria

1 videos 2 imatges