Sinopsi

Dies / Horaris

Cines El Teler

Dies: divendres 3 a dijous 9 de juny 2022 (1)

Horaris:  18.00 – 20.00 – 22.00 (2)
(1) dissabte 4 a les 20.00 el documental MIL INCENDITS
(2) dissabe 4 sessions a les 18.00 i 22.00

Ressenya:

Un trepidant thriller que deixa sense alé

Per què el cinema ha deixat d’interessar-se per la gent corrent? Cada vegada costa més trobar pel·lícules que parlen persones normals que anem als nostres treballs, que agafem trens, metres o autobusos per a anar a l’oficina, que mengem de carmanyola. Més enllà de la pandèmia, de la por al virus en una sala fosca i del bombardeig de “continguts” en plataformes, cal pensar que l’espectador fa temps que no se sent interpel·lat pels relats de la pantalla gran.

A tiempo completo bé podria haver-se anomenat Julie de 6 del matí a 12 de la nit: mai disponible. La seua vida és una batalla contínua en la qual no treballa per a viure, sinó que viu per a treballar. O millor, per a aconseguir fer feina, per a sostindre el delicat equilibri del seu organigrama vital: traslladar-se cada dia des de la seua casa en un poble pròxim a París, després de deixar als seus fills amb una veïna que els cuida, desenvolupar la seua labor com a cap de cambreres de pis d’un gran hotel, intentar millorar el seu estatus amb una sèrie d’entrevistes per a un lloc superior en una altra empresa, tornar a la seua llar a temps de recollir als xiquets, organitzar pagaments, factures, llavadores, planxa, banys, menjars, crèdits del banc, aniversari, converses amb un exmarit que no li acaba de transferir la pensió, bregar amb unes condicions laborals sagnants i, en el súmmum de les dificultats, lluitar contra una vaga nacional de transports que la fa viure a la carrera. Literalment. Per descomptat, amb el sistema, imposat des de dalt, sempre en contra.

Gran part del mèrit del film, a més de la direcció, recau en el so i en la banda sonora d’Irène Drésel. I, per descomptat, en la interpretació de Laure Calamy, que aconsegueix transmetre tots els matisos d’angoixa, orgull i desesperança del seu personatge al llarg de la seua odissea. Una odissea tan sols a l’abast de la gent normal. Kaligari

Trailer i Galeria

3 videos 3 imatges