Lucky

 

Lucky

Títol original:   Lucky
Director:   John Carroll Lynch
Guió:   Logan Sparks, Drago Sumonja
Música:   - -
Fotografia:   - -
Intèrprets:   Harry Dean Stanton, Ed Begley Jr., Beth Grant, James Darren, Barry Shabaka Henley, Yvonne Huff, David Lynch, Hugo Armstrong, Bertila Damas, Ron Livingston, Ana Mercedes, Sarah Cook, Amy Claire, Ulysses Olmedo, Mikey Kampmann, Otti Feder, Mouse, Pam Sparks, Tom Skerritt.
País:   USA
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 12 anys
Durada:   88 minuts
Idioma:   anglés sub. castellà
Distribuïdora:   Avalon

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

divendres 1 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dissabte 2 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

diumenge 3 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dilluns 4 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dimarts 5 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dimecres 6 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dijous 7 de juny de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h


Lucky1

Una comèdia existencialista sobre la importància de la vida.

Opera prima com a director de John Carroll Lynch i suposa un efectiu testament de Harry Dean Stanton, (París,Texas; Alien, el octavo pasajero) qui és el motiu i el puntal del film, un Harry Dean Stanton superlatiu.

Segurament, quan va començar la seua carrera com a actor, a mitjan anys 50, a Harry Dean Stanton ni li passaria pel cap que el seu testament professional, sis dècades després i ja complits els 90, seria un dels personatges més memorables de la seua prolífica trajectòria: aquest nonagenari Lucky, iconoclasta, escèptic i entranyable, que viu en un poble del Mitjà Oest i, després de patir un xicotet accident, fa un gir a la seua vida per a trobar la pau espiritual davant l'imminent viatge sense tornada que se li presenta i del que acaba de prendre consciència.

L’actor s’interpreta a si mateix en la recta final de la seua vida i malauradament va morir als 91 anys sense veure acabada la pel·lícula. Una història amb moments emotius, basada en aquest actor, amb frases i dades personals reals, deixant palesa l’essència d’un personatge ateu, de fortes conviccions i que es planteja aspectes tan rellevants com la soledat, la llibertat o com enfrontar-se a la mort. En aquest viatge li acompanyen amics com Howard –David Lynch-, un home que té com a única companyia una tortuga de prop de 100 anys; Paulie –James Darren- un gandul que viu del treball de la seua amant Elaine –Beth Grant- la propietària del pub. Una galeria rica de personatges dirigida per l’actor que debuta darrere de la càmera. Carroll Lynch, famós per papers secundaris en Zodiac, Fargo o Gran Torino ofereix una pel·lícula que ha rebut l’aplaudiment de la crítica, per la seua habilitat sensorial i narrativa molt notable des de la senzillesa, gràcies a un guió molt brillant amb moments existencials amb una càrrega irònica.

L’habilitat del director consisteix en captar l’essència del personatge principal ubicant la càmera un lloc precís, deixant que tot fluïsca, que l’acompanye al seu ritme, sense interrompre ni torbar el seu emocionant periple crepuscular.

En definitiva, un acomiadament de luxe, per a un home d’escena que podia aombrar a qualsevol estrella amb què compartia cartell. Kaligari.

 

Més informació en: https://www.filmaffinity.com/es/film960420.html

 

 

 

montatge logos