The Disaster Artist

 

DisasterArtits

Títol original:   The Disaster Artist
Director:   James Franco
Guió:   Scott Neustadter, Michael H. Weber (llibre de Greg Sestero, Tom Bissell)
Música:   Dave Porter
Fotografia:   Brandon Trots
Intèrprets:   James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Alison Brie, Josh Hutcherson, Zac Efron, Jacki Weaver, Sharon Stone, Bryan Cranston, Kate Upton, Hannibal Buress.
País:   USA
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 7 anys
Durada:   106 minuts
Idioma:   anglés sub. castellà
Distribuïdora:   Warner

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

divendres 9 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dissabte 10 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

diumenge 11 de febrerr de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dilluns 12 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dimarts 13 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dimecres 14 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

dijous 15 de febrer de 2018 a les 18, 20 i 22:30 h

les sessions de les 18 h en versió doblat


DisasterArtits2

Estem davant una comèdia amb totes les conseqüències, amarga i desesperada que no queda altra que partir-te a riure. Sens dubte la pel·lícula de l'any que voldràs tornar a veure.

CONTXA D'OR AL FESTIVAL DE SANT SEBASTIAN.

GLOBUS D'OR A MILLOR ACTOR.

Si han tingut l'oportunitat de veure The Room (2003), l’“artista” en el títol de la pel·lícula que ens ocupa els pot resultar sorprenent. Tommy Wiseau, director, guionista productor i protagonista de The Room, no és precisament el primer en el qual un pensa quan es parla d'artistes. Es podria pensar que el qualificatiu és mera ironia per part de James Franco, però aquesta seria el tipus de lectura còmoda que reduiria el film de Wiseau a una altra obra de culte trash popularitzada per la cinefília internauta.

Així és, que Wiseau, igual que Ed Wood, va idear The Room des de la convicció profunda d'estar alçant alguna cosa gran. El guió, adaptat del llibre del mateix títol que va escriure el coprotagonista de The Room Greg Sestero, narra com el projecte va sorgir des de la convicció de Wiseau que ell i Sestero estaven sent menyspreats en la seua escola d'interpretació, raó per la qual el primer va decidir mudar-se a Los Angeles i autofinançar-se l'adaptació d'una novel·la de 500 pàgines escrita per ell mateix.

The Room, doncs, és una combinació perfecta de grandiloqüència pretesa, males decisions i absència flagrant de talent, que aconsegueix que el producte derivat sobrepassi tant els límits del dolent que es torna pur plaer. Per ventura, la demostració més convincent que és possible parir alguna cosa memorable des de l'accidental, des de l'oposició radical entre intencions creatives i recepció. Wiseau, en efecte, pot ser un artista, però solament un artista del desastre.

¿Què afegeix la cinta de Franco, llavors, al fenomen “The Room”? A part d'una oportunitat per a portar-li nous espectadors, la resposta a la pregunta més inevitable que inspira el seu visionat: com es va arribar a una concatenació tan perfecta de decisions terribles? La jugada, llavors, consisteix a convertir una coda a un text fílmic en un exercici de comèdia brillant.

Franco, que es reserva el paper de Wiseau, ho broda fàcilment. Però, i heus ací l'important, Franco resol el més difícil: sortejar la humiliació i el simple acudit per a saber transmetre el magnetisme de Wiseau, per a desvetllar com en les seues actuacions ridícules hi ha un moviment d'espontaneïtat genuïna i innocent. Son of Shaft.

 

Més informació: https://www.filmaffinity.com/es/film669752.html

 

 

 

montatge logos