La gran enfermedad del amor

 

Granenfermedadamor

Títol original:   The Big Sick
Director:   Michael Showalter
Guió:   Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
Música:   Michael Andrews
Fotografia:   Brian Burgoyne
Intèrprets:   Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Linda Emond, Vella Lovell, Bo Burnham, Aidy Bryant, Matty Cardarople, Adeel Akhtar, Anupam Kher, Shenaz Treasury, Kurt Braunohler, Rebecca Naomi Jones, Celeste Arias, Myra Turley.
País:   USA
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 7 anys
Durada:   119 minuts
Idioma:   anglés sub. en castellà
Distribuïdora:   Caramel

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

divendres 5 de gener de 2018 a les 18 h únicament

dissabte 6 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

diumenge 7 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dilluns 8 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dimarts 9 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dimecres 10 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dijous 11 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

Les sessions de les 18 h en versió doblada. Les altres en vose.Granenfermedadamor1

El film de Michael Showalter conta la història d'amor real entre Kumail Nanjiani, un comediant pakistanès als EUA, i Emily Gordon, una jove terapeuta que va conèixer durant una de les seues actuacions i la qual dóna vida Zoe Kazan. A poc a poc i malgrat les diferències culturals, la relació entre els dos es va estrenyent. L'obstinació de la família de Kumail, musulmans estrictes, per casar a aquest amb una jove pakistanesa, no és l’obstacle més gran que trobarà la parella. Les coses es posen malament de debò arran d'una rara malaltia que pateix Emily i que obligarà a Kumail a conviure al seu pesar amb els pares de la xica.

“El món dels pares de Kumail és totalment diferent del món d'Emily i els seus amics monologuistes. Ell és una persona totalment diferent en cadascun d'aquests mons diferents, i aquesta no és una bona manera de viure. Aquest conflicte es va convertir en el nucli de la pel·lícula: algú tractant d'esbrinar com ser ell mateix”, explica Emily Gordon, coguionista de la cinta juntament amb Nanjiani.

El títol d’aquest film convida a la desconfiança, o a certa prevenció, però que l’espectador no s’equivoque: amaga una pel·lícula molt peculiar i suggeridora, fins i tot bastant original, una comèdia romàntica que transita per territoris relativament familiars i construeix el seu propi estil amb encant i desimboltura.

Es tracta d’una atípica història, de xic coneix xica, en la qual les diferències culturals seran l’entrebanc que hauran de superar per estar junts.

Un dels punts forts de la pel·lícula és que trenca el fil de les comèdies romàntiques, trau de lloc els seus nusos i la seua manera de lligar-los. Cap nus està en el lloc previst, per això juga amb l’espectador per construir el desenvolupament sentimental y cultural davant la pantalla.

Segons la crítica, la física de la jove parella protagonista és clau per al desarmament dels prejudicis de gènere, i també de sexe, doncs tots dos, Kumail Nanjiani i Zoe Kazan, estan a mil milles del que és cursi, i posseeixen una enorme bellesa, però no en el plànol, sinó en la seqüència.

El film té en realitat un únic autor, l’actor, guionista i argumentista Kumail Nanjiani, que en compte de fer un monòleg sobre una part de la seua vida, ha preferit convertir eixa experiència en pel·lícula. Així que ens conta els seus problemes amb la seua família pakistanesa i musulmana quan es va enamorar d’una nord-americana blanca.

Per tant en la pel·lícula conviuen la crítica, els gags originals, un punt dolç i un altre de moral, aquest últim propi del productor Apatow.

La gran malaltia de l'amor es va alçar amb el Premi del Públic en els festivals de Locarno i en el Southby Southwest, certamen en el qual Judd Apatow va tenir la primera trobada amb el guionista i actor Kumail Nanjiani, en el seu dia, el qual li va demanar portar a la gran pantalla la seua particular història. Kaligari.

Més informació: https://www.filmaffinity.com/es/film176501.html

 

 

 

montatge logos