El castillo de cristal

 

Castillodecristal

Títol original:   The Glass Castle
Director:   Destin Cretton
Guió:   Marti Noxon, Andrew Lanham (Llibre: Jeannette Walls)
Música:   Joel P. West
Fotografia:   Brett Pawlak
Intèrprets:   Brie Larson, Naomi Watts, Woody Harrelson, Max Greenfield, Sarah Snook, Josh Caras, Charlie Shotwell, Iain Armitage, Ella Anderson, Shree Crooks, Sadie Sink, Eden Grace Redfield, Dominic Bogart, Alanna Bale, Andrew Shaver, Brigette Lundy-Paine, Kyra Harper, Joe Pingue, Nathaly Thibault, Darrin Baker.
País:   USA
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 12 anys
Durada:   127 minuts
Idioma:   anglés sub. en castellà
Distribuïdora:   Eone

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

divendres 29 de desembre de 2017 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dissabte 30 de desembre de 2017 a les 18, 20:15 i 22:30 h

diumenge 31 de desembre de 2017 a les 18 h Festa nit de Cap d'Any

dilluns 1 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dimarts 2 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dimecres 3 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 h

dijous 4 de gener de 2018 a les 18, 20:15 i 22:30 hCastillodecristal1

Les memòries de la periodista i escriptora nord-americana Jeannete Walls que va passar de captaire a milionària, és el nucli de la història que conta El castillo de cristal. La crítica ha resumit el to de la pel·lícula afirmant que podia haver sigut un film d’agressiva duresa, però decideix adreçar-se més al cor que no al budell.

El film de Destin Cretton és un melodrama familiar en dos temps, que conta la vida d’aquesta escriptora que es va criar amb un pare alcohòlic i excèntric, una mare boja i tres germans que van haver de sobreviure en un ambient descuidat, nòmada i radical. El personatge principal és Jeannete, en edat adulta i socialment adaptada, però el seu present s’entrellaça amb imatges del seu passat demencial.

L’opció del director és omplir la narració de "flashbacks", d’anècdotes d’allò viscut per eixa família en la qual la figura del pare es dibuixa com una influència maligna, però també com una persona amb una poderosa imaginació i un profund sentit de la llibertat. En aquest punt destaca la interpretació de l’actor Woody Harrelson, tan eficaç en fer-se odiar com en resultar entranyable. De fet, un dels elements més destacats és el tàndem trepidant format per Harrelson i altra gran figura de la gran pantalla, l’actriu Naomi Watts.

Amb El castillo de cristal, l'aclama't director de Las vidas de Grace abandona el lirisme intimista per un relat més grandiloqüent i èpic, amb una temàtica recurrent: les relacions patern filials. Un relat que dibuixa la realitat d’una família en un sistema de valors occidental, creant un imaginari bellíssim i cru que reflexiona sobre el concepte de llibertat. Una road movie sota la fórmula del millor cinema indie i tot i que academicista, subversiva.

Segons la mateixa Walls en conèixer la història els lectors-espectadors diuen que “els meus pares eren uns monstres i que haurien d’haver-los llevat els xiquets. Jo crec que pots quedar-te amb el que és bo o amb el que és dolent; ens van educar com a germans i ens van donar un gran optimisme i autosuficiència, la certesa de què podem fer qualsevol cosa que vulguem. Si aprens això dels teus pares, no va estar tan malament”.

Al final, la recerca de El castillo de cristal és l’eufemisme de la infantesa perduda, la felicitat, la fugida i la redempció. Kaligari.

Més informació: https://www.filmaffinity.com/es/film961699.html

 

 

 

montatge logos