La otra educación

 

Otraeducacion

Títol original:   La otra educación
Director:   Joecar Hanna i Carmen Pellicer
Guió:   Francisco Ferrer i Carmen Pellicer
Música:   David Doubtfire
Fotografia:   Carlos Pérez
Intèrprets:   documental.
País:   Espanya
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a tots els públics
Durada:   90 minuts
Idioma:   castellà
Distribuïdora:   Trilema Gestión de Proyectos

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

ÚNIQUES SESSIONS: dijous 14 de desembre de 2017 a les 18 h i 19:30 h

Presentada per la directora i guionista Carmen Pellicer i Francisco FerrerOtraeducacion1

"Un bon mestre pot canviar per a sempre la vida d'un xiquet. Una escola pot canviar la vida d'una comunitat. L'educació pot canviar un país".

La otra educación mostra les històries de diversos xiquets de diferents famílies: el contrast sociocultural de les generacions dins d'una mateixa família xinesa; la vivència d'algunes mares al Camerun, que ho donen tot per a que els seus fills pugen assistir a l'escola; l'experiència d'aprenentatge de xiquets que han superat una malaltia neuronal i la d'una família francesa, que educa als seus fills en casa dintre del sistema homeschooling, eixe gran desconegut.

Són històries d'Espanya, Xina i Camerun que a priori no tenen relació, no obstant això, descobrirem que totes elles tenen una forta connexió: totes ens mostren altres maneres d'educar fora de les aules formals.

L'afecte és l'element clau per educar bé, no importa quina siga la realitat en la qual ens movem. La complicitat de les famílies és molt important i es concreta de moltes maneres. Però, no hi ha dues famílies igual i molts xiquets viuen en circumstancies complexes que fan que la seua educació se'n surta del estereotip habitual.

Explorem algunes d'eixes realitats, buscant, com sempre, quin és el secret per aconseguir que cada xiquet traga el millor de si mateix, aprendra a afrontar la seua vida i, per damunt de tot, que siga feliç.

 

 

 

 

montatge logos