Júlia ist

 

JuliaIST

Títol original:   Júlia ist
Directora:   Elena Martín
Guió:   Maria Castellvi, Elena Martín, Marta Cruañas, Pol Rebaque
Música:   - -
Fotografia:   - -
Intèrprets:   Elena Martín, Oriol Puig, Laura Weissmahr, Jakob Daprile, Remi Pradere, Julius Ferdinand, Paula Knüpling, Carla Linares, Pablo Macho, Max Grosse.
País:   Espanya
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 16 anys
Durada:   90 minuts
Idioma:   català
Distribuïdora:   Avalon

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

divendres 20 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dissabte 21 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

diumenge 22 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dilluns 23 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dimarts 24 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dimecres 25 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dijous 26 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

 JuliaIST1

Elena Martín, que va protagonitzar el film col·lectiu Les amigues de l’Àgata, debuta darrere de la càmera ,i sense deixar d’estar front a ella com a actriu, amb una pel·lícula en primera persona. Júlia ist relata les seues experiències quan va estar estudiant d’Erasmus un any a Berlin, demostrant que té una veu pròpia i que el que mostra a la gran pantalla és un plantejament proper a l’espectador partint de reflexions pròpies que acaben convertint-se en universals. Per aquest motiu és una història que naix d’allò viscut, lliure i directament, per expressar els dubtes en un entorn diferent quan encara s’està definint la identitat. Un relat confessional amb canvis per tal de prendre distància sobre allò que està filmant-se.

La cinta parla d’una crisi vital, que relativitza vells vincles, mentre que forma uns altres, provisionals. Una estudiant Erasmus atrapada en el laberint d’altre país, en l’estranyesa d’una persona jove en una ciutat i llengua que li són alienes. Un rodatge extens, entre Barcelona i Berlin posa de manifest la complicitat de Marta Cruañas i el seu equip de producció, un repte logístic de relleu per a un treball de final de grau, reformulat com a pel·lícula comercial. Un discurs que és capaç d’inspirar imparables corrents de reconeixement generacional, sense que sembles ambicionar-lo. I és que Júlia ist té molt d’extraviament generacional, de relat eternament adolescent , de qüestionament d’allò més íntim.

Al mateix temps, la cinta podria ser llegida com la destinació del que ara és Europa. Amb les seues contradiccions, esperances i camins sense eixida. Però més enllà de lectures conjunturals o existencials, el que entusiasma és la capacitat de la pel·lícula per desaparèixer, per clavar-se en la pell de l’espectador i convertir-se en la seua mirada. El que es veu és un món ple de dubtes, tan histèric, tan reposat i tan càlid, tot alhora, que tan sols deixa espai per caure rendit. És una proposta fílmica per proposar-se com un bellíssim salt al buit. Kaligari.

Més informació: https://www.filmaffinity.com/es/film840909.html

 

 

 

montatge logos