Abracadabra

 

Abracadabra

Títol original:   Abracadabra
Director:   Pablo Berger
Guió:   Pablo Berger
Música:   Alfonso de Vilallonga
Fotografia:   Kiko de la Rica
Intèrprets:   Maribel Verdú, Antonio de la Torre, José Mota, Josep Maria Pou, Quim Gutiérrez, Priscilla Delgado, Saturnino García, Ramón Barea, Javivi, Julián Villagrán, Rocío Calvo, Javier Antón, Janfri Topera, Fabia Castro.
País:   Esoanya
Any :   2017
Qualificació:   No recomanada a menors de 12 anys
Durada:   96 minuts
Idioma:   castellà
Distribuïdora:   Sony

 

Projeccions en Centre Comercial El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

dilluns 2 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dimarts 3 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dimecres 4 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dijous 5 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

divendres 6 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

dissabte 7 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

diumenge 8 d'octubre de 2017 a les 18, 20 i 22:30 h

 Abracadabra1

Abracadabra és el tercer llargmetratge de Pablo Berger després de Torremolinos 73 (2003) i Blancanieves (2012), tots dos amb un bagatge realment esplèndid pel que fa a premis rebuts (entre altres el Goya al millor director novell i al millor director).

Les tres pel·lícules llargues de Berger presenten semblances en quant el director retrata personatges identificables amb la tradició esperpèntica espanyola seguint la tradició dels millors Berlanga o Almodovar i prenent el relleu dels ja inactius La Cuadrilla (Santiago Aguilar i Luís Guridi). Però també hi podem trobar als tres films característiques molt diferents referents a diferent tractament de la imatge, maneig de càmera i articulació de plans, cosa que parla molt a favor de l’evolució com a cineasta del director bilbaí. Fins ara, les seues propostes, si bé l’apropen al treball dels directors abans esmentats (on podrien incloure al del seu mentor Alex de la Iglesia), sempre abasten una originalitat pròpia dins del panorama espanyol.

Abracadabrava començar a gestar-se en el cap del director a partir d’una sessió d’hipnotisme a la que va assistir en companyia d’un amic ara ja fa uns 30 anys “...em trobava a una discoteca, de sobte va aparèixer un hipnotitzador, va demanar voluntaris, i un amic meu desafiant va saltar a l’escenari. I, atònit, vaig contemplar com el meu amic queia en eixe escenari fulminat per la hipnosi. Eixa imatge d’algú que jo sabia ben cert que no fingia es va convertir en el germen del guió de la pel·lícula.

El títol del film ha estat agafat del famós tema homònim de la Steve Miller Band que sona en diferents fragments del film junt a altres temes diversos on trobem temes de Mocedades, Mike Oldfield, Brian Eno o fins i tot el peculiar i “hortera” tema de Los Pajaritos, tot acompanyat una vegada més de la música original de Alfonso de Villalonga que aporta una música acústica de càmera amb melodies molt retentives.

Respecte al procés de creació del film, el director ens comenta: “Soc molt caòtic a l’inici de la producció de les meues pel·lícules. Mai comence escrivint un guió o una sinopsi. Com a les anteriors, Abracadabra va començar recopilant retalls de notícies, fotografies, mirant altres films, ...passe mesos recopilant informacions i sensacions, després arriba l’ordre, l’estructura de conte amb protagonista, antagonista, viatge i un objectiu...”.

El resultat és un excel·lent film amb grans interpretacions on el director ens obri la porta a un univers desconegut partint del retrat més terriblement conegut de la societat espanyola, una altra aposta valent del director bilbaí. Le Nosferat.

Més informació: https://www.filmaffinity.com/es/film907134.html

 

 

 

montatge logos