Toni Erdmann

 

ToniErdmann

Títol original:   Toni Erdmann
Directora:   Maren Ade
Guió:   Maren Ade
Música:   - -
Fotografia:   Patrick Orth
Intèrprets:   Peter Simonischek, Sandra Hüller, Lucy Russell, Trystan Pütter, Thomas Loibl, Hadewych Minis, Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, John Keogh, Ingo Wimmer, Cosmin Padureanu, Anna Maria Bergold, Radu Banzaru, Alexandru Papadopol, Sava Lolov, Jürg Löw, Miriam Rizea, Michael Wittenborn.
País:   Alemanya
Any :   2016
Qualificació:   No recomanada a menors de 16 anys
Durada:   160 minuts
Idioma:   alemany sub. castellà
Distribuïdora:   Golem

 

Projeccions a Cineápolis El Teler (Pintor Segrelles, 1 - Ontinyent)

dimecres 15 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

dijous 16 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

divendres 17 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

dissabte 18 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

diumenge 19 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

dilluns 20 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

dimarts 21 de març de 2017 a les 18 h i 21:30 h

les sessions de les 18 h en versió doblada i les de les 21:30 h en vose


ToniErdmann1

Nominada i guardonada al principal Festivals. Premis del Cine Europeu a Millor Pel·lícula, Director, Guió, Actor i Actriu.

Eres feliç? Aquesta és la pregunta clau que el protagonista d’aquesta comèdia agredolça alemanya li fa a la seua filla, una triomfadora amb èxit econòmic i reconeixement social.

Que els diners no fan la felicitat no és cap novetat argumental al cinema, però si ho és la forma en que la cineasta Maren Ade ha escollit per a demostrar-ho, com la directora declara. «L’humor, molt sovint, és la millor eina per a transcendir la realitat. Davant de la incapacitat de comunicar-se amb la seua filla, Winfried troba una solució creant un personatge» lliurat de la relació paterna-filial, Toni Erdman podrà iniciar una relació amb la seua filla diferent, una relació que li permetrà comunicar-se, arribar-hi millor i, alhora, fer-la prendre consciència de la insostenible/inadequada/inversemblant situació que està vivint.

Un altre aspecte que ens mostra el film és que el masclisme, d’una manera o una altra continua dominant les relacions socials, independentment de l’estrat social en que aquestes es produeixen. Respecte a açò últim Ade declara«tot açò de la igualtat dels sexes tendeix a treure’m de polleguera per la importància que se li concedeix...simplement he volgut mostrar les coses tal com són, i el sexisme és part integra del món en que vivim»

Divertida, intel·ligent i original, Toni Erdmann aconsegueix fer-nos riure, pensar i emocionar-nos, i eixa és la clau del seu èxit de crítica i públic. Le Nosferat.

Més informació: http://www.filmaffinity.com/es/film979452.html

 

 

 

 

 

 

montatge logos