Articles

Universitat de València - cinema en valencià

Amb la col·laboracióEl serveis lingüístic de la Universitat de València amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, han posat en marxa un nou cicle de cinema en valencià que permetrà veure pel·lícules en valencià, una proposta de les Universitats valencianes amb l’objectiu d’aconseguir una normalització lingüística al cinema, normalització que tant està costant d’arribar a la gran pantalla, fins i tot a les pel·lícules en la TV o als formats domèstics de DVD.

 

El cicle es projectarà a les tres capitals valencianes: Castelló, València i Alacant, així com a les ciutat d’Alcoi, Burjassot, Gandia i Ontinyent. A la nostra ciutat de la mà del cine club Utiye, un any més, durà endavant aquesta proposta de cinema en la nostra llengua.

D’aquesta manera, es podran veure pel·lícules originals en català, altres seran en versió original subtitulades al valencià, i un tercer apartat de pel·lícules doblades al valencià. Ja posat al doblar una pel·lícula ¿per que no en la nostra llengua?.

 

El principal atractiu serà que l’entrada per assistir a estes sessions serà gratuïta per els estudiants universitaris mostrant el carnet de la Universitat, ampliable a un acompanyant, una magnífica oferta 2x1 per anar al cine.

 

Les sessions seran als Cineápolis el Teler, cines ens els quals l’Utiye programa la seua activitat en sessions de dijous i divendres nit 22:30 h i diumenge vesprada a les 20:15 h. també en la web de la Universitat: www.cinemaenvalencia.com, i  la de l’Utiye: www.utiye.cat , en les quals trobareu tota la informació.

 

 

 

montatge logos